Onderhoud

De Flashing Rollers zijn erg sterk maar hebben toch een beetje onderhoud nodig om te zorgen dat je er lang plezier van zal hebben. 

Draai voor het eerste gebruik alle schroeven goed aan! (vooral die van de wielen) Controleer met enige regelmaat of de schroeven van de wielen nog goed vast zitten aangezien de assen kunnen draaien en de schroeven los kunnen raken. Dit voorkomt dat er schroeven lostrillen en kwijtraken.

Soms komt het voor dat een schroef in het verstelmechanisme niet ver genoeg doorgedraaid is in de fabriek waardoor het stelmechanisme niet vast lijkt te kunnen. Deze schroef kan je met een normale schroevendraaier even los en daarna extra vast draaien waardoor hij wel vast komt te zitten. Door het extra aandraaien zal het schroefdraad goed indraaien waardoor dat later geen probleem meer is.

Laat de Flashing Rollers niet nat worden (bijvoorbeeld  door ze in de tuin laten liggen).
Er zitten metalen onderdelen op die kunnen roesten. Als de lagers gaan roesten rollen de wielen niet meer lekker

Ben je door een plas gereden of heb je geskate in de regen? Geen probleem! Spoel de Flashing Rollers af met warm water, droog ze af en laat de wielen een paar keer hard draaien met je handen. Zo voorkom je dat de metalen onderdelen gaan roesten en de lagers vast komen te zitten. Vergeet de bevestigingshaken aan de elastieken niet droog te maken. Deze kunnen ook gaan roesten.

Draaien de wielen na een tijd niet meer lekker? Dan kan er vuiligheid opgehoopt zitten bij de as tussen het wiel en het frame. Als je de as losdraait en het wiel er uit haalt kan je dit makkelijk weghalen. 

  • Hits: 4474