Kwaliteit

De Flashing Roller is kinderspeelgoed en de productie is daar op gericht. De rollers zijn dus niet te vergelijken met professionele skates.

De echte Flashing Rollers

Op deze website vind je de enige echte originele Flashing Rollers. 

Lagers

De originele Flashing Rollers zijn sterk en rollen fijn. De oude versies waren uitgevoerd met D608ZZ en ABEC 5 lagers welke konden bobbelen als ze met de hand gedraaid werden maar bleken na een maand intensief gebruik erg versleten.

Wij hebben verschillende verbeteringen laten doorvoeren waardoor de Flashing Rollers nu uitgerust zijn met ABEC 7+ lagers. Dit zijn de nauwkeurigste lagers die op dit moment geproduceerd kunnen worden en deze rollen dan ook zeer soepel zonder bobbels en slijten lang niet zo snel als de ABEC 5 lagers. 

De wielen zijn aan de binnenzijde iets afgeslepen om ze wel de kracht te geven van een breed wiel maar wel te laten passen in de smalle rollers.

De Flashing Rollers zijn geschikt voor kinderen tot 85 kilo. Als er meer gewicht op de rollers komt kunnen ze sneller slijten.  

Wielen

De wielen van de originele Flashing Rollers zijn gemaakt van PU kunststof. PU is erg slijtvast en heeft een dempende werking tijdens het skaten. PU is erg sterk en zal niet breken in tegenstelling tot het goedkopere PVC wat in veel imitaties gebruikt wordt.

Het Frame

Het frame van de originele Flashing Rollers is gemaakt van het nieuwe en zeer sterke PP kunststof. In de huidige versie hebben wij het frame ook extra dik laten uitvoeren.   

 

 

Imitatie Flashing Rollers

Helaas zijn er partijen die rollers van slechtere kwaliteit aanbieden, deze worden dan ook goedkoper aangeboden.

Lagers

De lagers die in imitatie rollers worden gebruikt zijn vaak ABEC 5 of nog slechtere lagers. Deze lagers rollen lang niet zo goed als de ABEC 7+ lagers en slijten zeer snel.
Hieronder een afbeelding van een roller wiel met een ABEC 5 lager na 1 maand intensief gebruik:

De huls waar de as doorheen gaat is is vervormd waardoor het wiel niet meer stabiel is. Hierdoor is recht skaten niet meer mogelijk en rolt het wiel niet meer goed. Bij het demonteren uit de roller valt het lager uit elkaar.

Wielen

De wielen in imitatie rollers worden vaak gemaakt van PVC. PVC is erg hard waardoor het snel slijt, kan breken en erg stug aanvoelt bij het skaten.

Het Frame

Het frame van imitatie rollers wordt vaak gemaakt van een soort kunststof dat kan breken als er veel druk op komt of als er een klap tegen de skates aan komt tijdens het skaten.

 

Flashing Roller is de enige echte leverancier van de Flashing Rollers. Wij hebben verschillende ontwerpen laten produceren en steeds de kwaliteit laten verbeteren. 
Op dit moment zijn er meer aanbieders (zelfs grote speelgoedwinkels) die willen meeliften op de populariteit. Deze imitaties voldoen niet aan de kwaliteitseisen die wij stellen aan de Flashing Rollers.

De echte Flashing Rollers hebben ABEC7+ lagers die soepel lopen, slijtvast zijn, goed tegen schokken kunnen en waarbij vuil gewoon afgespoeld kan worden. 
Daarnaast is het frame van de echte Flashing Rollers gemaakt van het nieuwe PP kunststof met extra dikte zodat het niet kan breken. De wielen zijn gemaakt van PU kunststof wat zacht rolt maar niet kan breken en niet snel slijt in tegenstelling tot de goedkope PVC wielen.

 Op Flashingrollers.nl koop je de enige echte Flashing Rollers. Ze zijn te herkennen aan het Flashingrollers.nl zegel.